Δημοσκόπηση

Βιωματικές δράσεις. Μια ιδέα για να αποκομίσουμε νέες εμπειρίες & αναμνήσεις από το χωριό μας. Προτείνετε ιδέες ή επιλέξτε από τα παρακάτω:

 

(Αφήνετε τα σχόλιά σας, είτε μέσα στην ιστοσελίδα είτε στο email επικοινωνίας, είτε στο Facebook)

 
 Χαρτογράφηση μονοπατιών του χωριού
 
Αναβίωση εθίμου "Ξεφλουδίσματα"
 
Βάψιμο του τοιχίου πίσω από το μνημείο και την εκκλησία
 
Κατασκευή πινακίδων σήμανσης κάθε γειτονιάς του χωριού
 
Τίποτα από όλα αυτά, ερημώνει το χωριό έτσι κι αλλιώς.
 
 Άλλο (προσδιορίστε)
 
Η δημοσκόπηση τρέχει και στην "Ομάδα Ρωμανιωτών Άρτας" στο Facebook και θα μείνει ανοιχτή για αρκετό καιρό, ωστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους. Ασφαλώς θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων μας στην υλοποίηση τους. Το χωριό δε μπορεί μόνο του να επιβιώσει, εμείς είμαστε αυτοί που θα προσδιορίσουν το μέλλον του και το δικό μας μέσα σε αυτό! Ας δούμε τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό!
 
 
 
17 Φεβ. 2019

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε πως στη συνάντηση φίλων και μελών του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον Δίαυλο, θα βρίσκεται μαζί μας η κυρία Μαρία Ζουμπούλη, Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΤΕΙ Άρτας, αποδεχόμενη την πρόσκλησή μας, να συζητήσουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης παραδοσιακής γιορτής στο χωριό μας.

17 Φεβ. 2019

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, για φίλους & μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, που ζουν στην Αθήνα. Καφεδάκι & κουβεντούλα για θέματα που αφορούν το χωριό μας, τις ανάγκες του και τον Σύλλογό μας.

Δίαυλος (http://www.diavlosathens.gr/el/)

Ανδριανού 1, 10555, Αθήνα

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ωρες: 11.00 πμ -13.00 μμ

Σαφώς και δε θα είναι εύκολο για όλους, αλλά πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει συνήθεια η συνάντηση των Ρωμανιωτών, για τη σύσφιξη των σχέσεων και για την ανταλλαγή απόψεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πρόοδο του χωριού και του συλλόγου μας.

Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς, το Μοναστηράκι και το Θησείο, έτσι μπορεί να προσεγγίσει ο καθένας τον τόπο συνάντησης χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Η αναγγελία συνάντησης έγινε μέσω Facebook, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.romanovillage.com.

Παρακαλώ ενημερώστε και τους φίλους που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλουν να συμμετάσχουν.

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, για φίλους & μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, που ζουν στην Αθήνα. Καφεδάκι & κουβεντούλα για θέματα που αφορούν το χωριό μας, τις ανάγκες του και τον Σύλλογό μας.

Δίαυλος (http://www.diavlosathens.gr/el/)

Ανδριανού 1, 10555, Αθήνα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ωρες: 18.30 -20.30 μμ

 

Ο τόπος κι ο χρόνος επιλέχθηκαν για πολλούς λόγους..
 
1. Τα καταστήματα είναι κλειστά, οπότε μπορούν να συμμετέχουν κι οι άνθρωποι που άλλες ημέρες εργάζονται.
2. Η ώρα θεωρήσαμε ότι καλύπτει κι όσους εργάζονται με ωράριο 09.00-17.00 και δίνει χρόνο σε όλους όσους επιθυμούν να φτάσουν στον τόπο συνάντησης.
3. Κάθε οικογένεια έχει ελεύθερο το Παρασκευοσαββατοκύριακο, ώστε να μη βγει απο τον προγραμματισμό της, όπως άλλες εξόδους με φίλους ή συγγενείς, δραστηριότητες των παιδιών, εκδρομές κλπ.
4. Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς, το Μοναστηράκι και το Θησείο, έτσι μπορεί να προσεγγίσει ο καθένας τον τόπο συνάντησης χωρις μεγάλη δυσκολία.
 
Η αναγγελία συνάντησης έγινε μέσω Facebook, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.romanovillage.com.
 
Σαφώς και δε θα είναι εύκολο για όλους, αλλά πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει συνήθεια η συνάντηση των Ρωμανιωτών, μία φορά στο τόσο, για τη σύσφιξη των σχέσεων και για την ανταλλαγή απόψεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πρόοδο του χωριού και του συλλόγου μας.

Ομάδα Ρωμανιωτών Άρτας

Από σήμερα 15/1/2019 λειτουργεί στο Facebook, ομάδα όπου κάθε Ρωμανιώτης μπορεί να δημοσιεύει, φωτογραφίες, βιντεο, νέα ή οτιδήποτε αφορά το χωριό μας.

Συζητήσεις, πληροφορίες, ανταλλαγή απόψεων, φωτογραφίες ή βίντεο από και για το χωριό μας. Προάγουμε την επικοινωνία μεταξύ των μελών, διαφυλλάσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα.

Οχι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι βωμολοχίες, χυδαιότητες, ή αισχρολογίες.

Δε προσβάλουμε κανέναν και χτίζουμε τη συλλογικότητα κι αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ομάδας.

Γιατροί του Κόσμου - Απολογισμός - Ευχαριστίες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στα χωριά της Τζούμας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "η Ομόνοια". Πάνω από 80 συνάνθρωποί μας εξετάστηκαν κι αντιμετωπίστηκε άμεσα ένα έκτακτο περιστατικό. Χτίστηκε το θεμέλιο για την επόμενη επίσκεψή τους την Άνοιξη, με άλλες ειδικότητες Ιατρών που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες που διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους αυτή.

Ευχαριστούμε Θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την υπέροχη δουλειά που έκαναν στον τόπο μας αφιλοκερδώς.

Γιατροί του Κόσμου

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας η "Ομόνοια", από τις 26 Οκτωβρίου έως και 28 Οκτωβρίου 2018, θα βρίσκεται κοντά μας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες στην εικόνα που επισυνάπτουμε.

Ημερολόγιο 2019

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2019. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο και σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

13 Αυγ. 2018

Ελαιοχρωματισμός μεταλλικού κικλιδώματος της πλατείας

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρηθεί σε καλή κατάσταση η πλατεία μας, σας προσκαλεί στη δράση που διοργανώνει στις 13 Αυγούστου 2018, για τον ελαιοχρωματισμό του μεταλλικού κιγκλιδώματος της πλατείας του χωριού μας.
Μετά το πέρας των εργασιών θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους εθελοντές καθώς κι ένα αναμνηστικό δωράκι από τη δράση αυτή.

5 Αυγ. 2018

Παραδοσιακό Πανηγύρι

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, πιστός στο ραντεβού του, διοργανώνει και εφέτος την παραμονή της εορτής του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Κυριακή 5/8/2018 το βράδυ - το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με μεγάλη λαχειοφόρο αγορά και πλούσια δώρα.
Στο κλαρίνο ο Γιάννης Γιαννάκης και στο τραγούδι ο Στέφανος Μαργώνης.
Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.

1 Ιουν. 2018

Προγραμματισμένες δράσεις Συλλόγου για το 2018

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με το υπ’ αριθμό 69-31/12/2017 πρακτικό ενέκρινε την πραγματοποίηση των παρακάτω πολιτιστικών και άλλων δράσεων για το έτος 2018.

1. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων.
2. Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου κάτω και γύρω από την πλατεία.
3. Καθαρισμός και διάνοιξη μονοπατιών που συνδέουν τις γειτονιές μέσα στο χωριό.
4. Ελαιοχρωματισμός του μεταλλικού κιγκλιδώματος της πλατείας του χωριού μας.
5. Επισκευή και συντήρηση της στέγης του κτιρίου του συλλόγου μας στην πλατεία του χωριού.
6. Διοργάνωση κεντρικής πολιτιστικής εκδήλωσης του Συλλόγου την 6η Αυγούστου 2018 ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
7. Δημιουργία και προμήθεια ημερολογίων για το έτος 2019 με θέμα τη Ρωμανιώτικη κι εν γένει Τζουμερκιώτικη κουζίνα και διατροφή, με συνταγές και φωτογραφίες.
8. Ετήσια ημερήσια εορτή του Συλλόγου το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου με δωρεάν τσίπουρο, κουλούρα καλαμποκίσια και ορχήστρα.
9. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
10. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την ημέρα της Παραμονής με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στολισμό της πλατείας και προσφορά τηγανίτας και ζεστού τσίπουρου (πόντζι).

Για την ευόδωση όλων αυτών, απαραίτητες είναι οι συλλογικές προσπάθειες και η βοήθεια όλων μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία, ιδέες, προτάσεις κι ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο, το Δ.Σ. του συλλόγου είναι πάντοτε στη διάθεσή μας.

7 Δεκ. 2017

Χριστούγεννα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας με χαρά ανακοινώνει πως το απόγευμα της Παραμονής των Χριστουγέννων 24/12/2017 και λίγο πριν τη γέννηση του μικρού Χριστού μας, τρεις χιλιάδες λαμπάκια θα φωτίσουν την καρδιά του χωριού μας, την πλατεία μας.
Ελάτε κι εσείς, να στολίσουμε παρέα και να φωτίσουμε τις καρδιές μας με κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μικρά κεράσματα από τηγανίτες, αναψυκτικά και πόντζι!

19 Οκτ. 2017

Ελαιοχρωματισμός και καθαρισμός

Την Κυριακή 22/10/2017 αναμένεται να γίνουν τελικά οι εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό και τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του καφενείου, ενόψει της εκδήλωσης για τα 30 χρόνια του Συλλόγου.

Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

18 Οκτ. 2017

30 χρόνια Σύλλογος Απανταχού Ρωμανιωτών

O Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια" σας προσκαλεί το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στην εορτή για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων ζωής του. Υπενθυμίζουμε, η γιορτή θα γίνει στο καφενείο της πλατείας του χωριού και το τσίπουρο διατίθεται δωρεάν.

Ημερολόγιο 2018

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2018 με στόχο την οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των ιδρυτικών σκοπών του και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο και σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, συλλεκτικά σφηνοπότηρα επι τη ευκαιρία των 30 χρόνων ζωής του, με στόχο την οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των ιδρυτικών σκοπών του και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

8 Οκτ. 2017

30 χρόνια Σύλλογος Ρωμανού

O Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια" κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής και προσκαλεί το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου τα μέλη και τους φίλους του, να γιορτάσουν μαζί του, με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και μεζέδες, στο καφενείο της πλατείας.

30 Σεπ. 2017

Ελαιοχρωματισμός & καθαρισμός καφενείου

Το Σάββατο 30/9/2017 θα γίνουν εργασίες, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, για τον ελαιοχρωματισμό και τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του καφενείου. Καλούμε, όσους μπορούν να προσφέρουν τη βοήθεια τους να έρθουν, ώστε όλοι μαζί να ομορφύνουμε τον χώρο αυτό.

7 Σεπ. 2017

Η παρουσία του Συλλόγου στο διαδίκτυο είναι γεγονός

Η παρουσία του Συλλόγου στο διαδίκτυο είναι γεγονός.

Από εδώ και στο εξής, θα μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, https://www.facebook.com/syllogosromanou/.

Ακόμη, μας δίνεται η δυνατότητα, να συμμετάσχουμε στις δράσεις του συλλόγου και να προτείνουμε ιδέες και προτάσεις για να ομορφύνουμε τον τόπο μας.

Ευχόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο, καλή επιτυχία στο έργο του!

Μαζί, όλα τα μπορούμε!Συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να επιτύχουμε και εφέτος όλα όσα επιτεύχθηκαν! Και του χρόνου με υγεία!!!!! (19/8/2017)

14 Αυγ. 2017

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας

Στις 14/8/2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η ΟΜΟΝΟΙΑ", στην πλατεία του χωριού, με σκοπό την απολογισμό των πεπραγμένων και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

5 Αυγ. 2017

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας,στα πλαίσια εορτασμού του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Διαμάντης και στο τραγούδι ο Κώστας Αγγέλου. Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.
Στις 19.00 μμ ξεκινάει ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατόπιν θα ξεκινήσει το γλέντι με χορό, φαγητό και πλούσια δώρα.

Στη χαρά και το γλέντι.. ας είμαστε όλοι εκεί.

1 Ιουν. 2017

Facebook και Twitter

Κάναμε την ιστοσελίδα μας πιο προσιτή. Φέραμε τα νέα του χωριού πιο κοντά σας. Τώρα μπορείτε να μας βρείτε και να προσθέσετε τα σχόλιά σας στο Facebook και το Twitter, στιs παρακάτω διευθύνσεις.

https://www.facebook.com/Romanosartas/

https://twitter.com/romanovillage?lang=elΣε κάθε περίπτωση, επιθυμούμε την επικοινωνία μαζί σας, είτε είστε από το χωριό, είτε επισκέπτες και φίλοι.

13 Μαι. 2017

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως είχαμε προαναγγείλει, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Γιαννάκη Ομήρου, το σημερινό Δήμαρχο Λευκάρων και πρωην Υπουργό και Ευρωβουλευτή κο Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Αντισυνταγματάρχη Κυπριακής Φρουράς κο Κυριάκο Ψαρρά, στην προτομή του αδικοχαμένου Στρατηγού και πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, Ευάγγελου Φλωράκη.

Παραβρέθηκαν επίσης και κατάθεσαν στεφάνια οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, o Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Φάνης Γιαννακούλης, Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Κ.Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας.

Τέλος, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Παπαδημητρίου, τα αδέρφια του εκλιπόντος Βασίλης, Φάνης, Χαρίκλεια, Βελισσαρία και Τούλα Φλωράκη καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.

(Στην ενότητα "Εικόνες" μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή.)

24 Φεβ. 2017

Δωρεά στον Άγιο Νικόλαο και Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας ήταν η δωρεά του κου Πάνου Ρέντζου του Κωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα των τελευταίων Αποκρεών στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στις εκκλησίες του χωριού μας, Άγιο Νικόλαο και Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η δωρεά αφορούσε 6 εικόνες, οι οποίες πλέον δεσπόζουν στους χώρους των Ιερών Ναών.

(Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ενότητα: Εικόνες - Οι Εκκλησίες μας.)

Όταν θέλουμε, μπορούμε! Συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να επιτύχουμε εφέτος όλα όσα επιτεύχθηκαν! Και του χρόνου με υγεία!!!!! (19/8/2016)

6 Αυγ. 2016

Μουσικοχορευτική βραδιά

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας,στα πλαίσια εορτασμού του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει στις 6 Αυγούστου μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Διαμάντης και στο τραγούδι ο Κώστας Αγγέλου. Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.

29 Απρ. 2016

Επιτάφιος

Τηρώντας την παράδοση χρόνων, φέτος τη Μεγάλη Παρακευή, στολίζουμε στο Ρωμανό και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τον Επιτάφιό μας. Ο στολισμός στο χωριό γίνεται κάθε δύο χρόνια, όπως γίνεται και στα Γουριανά αντίστοιχα, μιας και πρόκειται για την ίδια ενορία.

Σας περιμένουμε λοιπόν, το πρωί της Μεγ. Παρασκευής στην εκκλησία, όλοι μαζί να στολίσουμε τον φετινό επιτάφιο!

12 Φεβ. 2016

Εδώ και λίγες ημέρες, καταφέραμε να προβάλουμε το χωριό μας στο site myvillage και στο wikipedia. Ετσι λοιπόν, στις μηχανές αναζήτησης του internet, μπορείτε να δείτε τις αναφορές για το χωριό μας και την ιστοσελίδα μας.

Ενδεικτικά σας δίνουμε τα παρακάτω:

- http://www.wikiwand.com/el/Ρωμανός_Άρτας

- https://el.wikipedia.org/wiki/Ρωμανός_Άρτας

- http://www.myvillage.gr/villages/rwmanos-artas

Ημερολόγιο 2016

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, διαθέτει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2016. Στόχος η οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των σκοπών του. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο. Σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες καθώς και οι εορτές των εκκλησιών του χωριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

18 Νοε. 2015

Καθαρισμός και καλωπισμός στο "Πλάι"

Μετά από προτροπή των παιδιών του Ρωμανού, τον Αύγουστο του 2015, δημιουργήθηκε εθελοντική ομάδα και προχώρησε στον καθαρισμό και καλωπισμό του χώρου του "Πλάι".

Καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος και τοποθετήθηκαν δύο παγκάκια, προσφορά του συλλόγου των απανταχού Ρωμανιωτών. Ακολούθως, βάφτηκε το κιόσκι με χρώματα που αγοράστηκαν από τα χρήματα που συγκέντρωσαν τα παιδιά στο πανηγύρι του χωριού. Μετά από διήμερη εθελοντική εργασία, ο χώρος ήταν έτοιμος και "εγκαινιάστηκε" με εορταστική διάθεση από τους εθελοντές, το ίδιο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, τοποθετήθηκε και προβολέας ώστε να φωτιστεί ο χώρος. (Φωτογραφίες του ανακαινισμένου χώρου μπορείτε να δείτε στην ενότητα "Εικόνες").

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η κίνηση αυτή, να είναι η απαρχή πολλών ακόμα τέτοιων ενεργειών για το χωριό μας.

17 Νοε. 2015

Η ζωή στο Ρωμανό

Στις αρχές του 2015, δημιουργήθηκε επίσης για το χωριό μας, η ιστοσελίδα:

http://the-life-in-romanos-artas.webnode.gr/

Επισκεφθείτε τη σελίδα, μπορείτε κι εκεί να βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για τον τόπο μας.

16 Νοε. 2015

Ξεκινήσαμε..

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο του χωριού Ρωμανός Αρτας!