Πρόσκληση σε 

Τακτική Γενική Συνέλευση

των Μελών του

Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «η Ομόνοια»

 

 

 Αγαπητά Μέλη,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «η Ομόνοια»

προσκαλεί όλα τα τακτικά Μέλη σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού, με θέματα ημερησίας διατάξεως τα παρακάτω:

 

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Απολογισμός διοίκησης και αποδοχή πεπραγμένων.

3. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

4. Προτάσεις και επερωτήσεις προς το Δ.Σ..

5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια εκλογής Νέου Δ.Σ., για την επόμενη Διετία.

 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από τον Νόμο και το Καταστατικό απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 14/08/2019 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, χωρίς την αποστολή νέας, ειδικής προς τούτο, πρόσκλησης.

 

Για το Δ.Σ. του

Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας

«η Ομόνοια»

Η Πρόεδρος,

Αργυρίου Βασιλική

Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Δήμαρχο κο Χασιάκο Χρήστο

Επιτροπή εκπροσώπησης Πολιτιστικών Συλλόγων Τζούμας, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

 

Τζούμα Κεντρικών Τζουμέρκων, 11.06.2019

Προς

Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων

Κο Χασιάκο Χρήστο

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η επιτροπή εκπροσώπησης Πολιτιστικών Συλλόγων Τζούμας, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και κάθε ένας Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής ξεχωριστά, σας συγχαίρει θερμά για την εκλογή σας και σας εύχεται καλή θητεία στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας. Θέλουμε να γνωρίζετε πως θα μας έχετε αρωγούς και συμπαραστάτες στα θέματα που άπτονται των χωριών και της ευρύτερης περιοχής μας. Ο τόπος μας χρειάζεται όραμα για να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά, να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις και να επιτύχει ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και του Δήμου γενικότερα.

Ακολούθως, σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα της πρώτης ημερίδας των Πολιτιστικών μας Συλλόγων και τις προτεραιότητες που θέσαμε συνολικά προς το σκοπό της ανάπτυξης της περιοχής μας και σας παρακαλούμε, μαζί με τους αντίστοιχους δημόσιους φορείς, αξιοποιώντας πιθανώς και τις δυνατότητες που μας δίδονται από οικονομικά προγράμματα όπως Leader ή ΕΣΠΑ, έχοντας  και τη δική μας βοήθεια, να εργαστείτε κι εσείς προς την επίτευξη των στόχων αυτών.

Είμαστε στη διάθεσή σας σε κάθε περίπτωση, ώστε να συζητήσουμε κι από κοντά τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μας και τις πιθανότητες για την ανάδειξη της.

 

Με εκτίμηση,

Η επιτροπή εκπροσώπησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Τζούμας:

 1. Πολύζος Βασίλης, Πρόεδρος  ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικικού, τηλ.694 349 1374 .
 2. Καρασλανίδης Γιάννης, Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουριανών τηλ.697 255 3092.
 3. Τριαντάφυλλος Γιώργος, Γραμματέας ΔΣ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Γραικικού τηλ.697 777 4924.
 4. Καράμπαλης Νικόλαος, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κουκουλιωτών Άρτας τηλ. 697 252 8301.
 5. Αργυρίου Βασιλική, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «η Ομόνοια» τηλ. 697 870 3530.
24 Μαι. 2019

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως, από σήμερα, ο Σύλλογος διαθέτει τον δικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή DELL OPTIPLEX 380 με πύργο, οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, με Windows 7, Excel, Word και δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

Αιτήματα προς τους Κρατικούς Φορείς

Επιτροπή εκπροσώπησης Πολιτιστικών Συλλόγων Τζούμας, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

 

 

Προς

 

 1.       Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπουργό κα Μυρσίνη  Ζορμπά
 2.       Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Υπουργό κο Σπίρτζη Χρήστο, Γενική                      Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Υποδομών, κα Κόντου Μιλένα – Ελένη
 3.       Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργό κα Γεροβασίλη Όλγα
 4.       Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειάρχη κο Καχριμάνη Αλέξανδρος
 5.       Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Δήμαρχο κο Γαρνέλη Μαρίνο
 6.       Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία

 

Κοιν.:

 1.       Πολιτιστικός Σύλλογος Γουριανών
 2.       Πολιτιστικός και Λαογραφικός Συλλόγου Κάτω Γραικικού
 3.       Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Γραικικού
 4.       Σύλλογος Απανταχού Κουκουλιωτών Άρτας
 5.       Σύλλογος Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας

 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Στις 27ης Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε ημερίδα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής Τζούμας Κεντρικών Τζουμέρκων, Νομού Άρτας, με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας,  την ανάδειξη των προβλημάτων και την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς και την δημιουργία επιτροπής εκπροσώπησης όλων των συλλόγων στο Δήμο, την Περιφέρεια και σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό φορέα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την κοινή παραδοχή της ανάγκης κοινής δράσης για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής της Τζούμας, στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων. Ακολούθησε η ιεράρχηση με βαθμό σπουδαιότητας, εκείνων που ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να διευθετηθούν άμεσα και έχουν ως εξής:

 1. Διάσωση κι ανάδειξη των μνημείων Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με προτεραιότητα α) την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας που κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση από φθορές που προκλήθηκαν κατά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της 1ης Φεβρουαρίου 2015, τα ίδια που προκάλεσαν την πτώση του Ιστορικού πέτρινου γεφυριού της Πλάκας, αλλά και τις διαβρώσεις & ρωγμές που έχουν προκληθεί από την υγρασία στην τοιχοποιία, τον τρούλο, τα θεμέλια και τον εικονογραφικό διάκοσμο στο εσωτερικό του Ναού. Επισημαίνουμε πως έχει γίνει η καταγραφή των παθογενειών και προβλημάτων που χρήζουν άμεσης μέριμνας της Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισσας, καθώς και οι προτάσεις αποκατάστασής τους από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού & πολιτιστικής Κληρονομιάς, τμήμα Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας β) την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Σπήλαιου  Ζωγράφου, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του σπηλαιολογικού τουρισμού στα Τζουμέρκα και γ) και την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Κρυφού Σχολειού.
 2. Βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου για γρήγορη & άνετη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στα χωριά της Τζούμας, με προτεραιότητα α) την αποπεράτωση του οδικού άξονα που συνδέει την Πλάκα με τα Κουκούλια και την σύνδεσή του με την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας, β) την αποπεράτωση του οδικού άξονα από τη διασταύρωση Ράμιας έως και το Κάτω Γραικικό και γ) σήμανση με πινακίδες από και προς τα χωριά μας και τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος σε κάθε ένα από αυτά.
 3. Διάνοιξη και πλακόστρωση του παραδοσιακού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά της Τζούμας, με αντίστοιχη μελέτη κι επιδότηση από τους αρμόδιους φορείς, καθώς μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για περιπατητές κι οδοιπόρους και να αναδείξει την περιοχή ως μέρος του Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων & Μετεώρων. Επίσης, σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Τζούμας, κατασκευή παραδοσιακών περιπτέρων (κιόσκια) και παραδοσιακών πέτρινων βρυσών με δομικά υλικά του τόπου.
 4. Αποτελεσματική διαχείριση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης συνολικά της περιοχής της Τζούμας που θα περιλαμβάνει λύσεις για την άριστη ποιότητα και ποσότητα νερού για την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών των χωριών της περιοχής μας.
 5. Πυροπροστασία με κρουνούς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας & πυροσβεστικές φωλιές στις πλατείες, ανοιχτούς δασικούς δρόμους όλο το χρόνο και ελεύθερη  πρόσβαση προς το ποτάμι και τα κεντρικά οδικά δίκτυα για τη μετακίνηση του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Με εκτίμηση,

Η επιτροπή εκπροσώπησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Τζούμας:

 1. Πολύζος Βασίλης, Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικικού.
 2. Καρασλανίδης Γιάννης, Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουριανών.
 3. Τριαντάφυλλος Γιώργος, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Γραικικού.
 4. Καράμπαλης Νικόλαος, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κουκουλιωτών Άρτας.
 5. Αργυρίου Βασιλική, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «η Ομόνοια».

 

 

Αποτελέσματα 1ης Ημερίδας Πολιτιστικών Συλλόγων περιοχής Τζούμας

Μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικικού πραγματοποιήθηκε ημερίδα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής Τζούμας το πρωί της 27ης Απριλίου 2019,  με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας,  την ανάδειξη των προβλημάτων και την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς και την δημιουργία επιτροπής εκπροσώπησης όλων των συλλόγων στο Δήμο, την Περιφέρεια και σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό φορέα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την κοινή παραδοχή της ανάγκης κοινής δράσης για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής της Τζούμας, στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων όπως συνοψίζονται παρακάτω.

 1. Διάσωση κι ανάδειξη των μνημείων Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με προτεραιότητα α) την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας που κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση από φθορές που προκλήθηκαν κατά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της 1ης Φεβρουαρίου 2015, τα ίδια που προκάλεσαν την πτώση του Ιστορικού πέτρινου γεφυριού της Πλάκας, αλλά και τις διαβρώσεις & ρωγμές που έχουν προκληθεί από την υγρασία στην τοιχοποιία, τον τρούλο, τα θεμέλια και τον εικονογραφικό διάκοσμο στο εσωτερικό του Ναού. Επισημαίνουμε πως έχει γίνει η καταγραφή των παθογενειών και προβλημάτων που χρήζουν άμεσης μέριμνας της Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισσας, καθώς και οι προτάσεις αποκατάστασής τους από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού & πολιτιστικής Κληρονομιάς, τμήματος Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας β) το Σπήλαιο Ζωγράφου και γ) το Κρυφό Σχολειό.
 2. Βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου για γρήγορη & άνετη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στα χωριά της Τζούμας, με προτεραιότητα α) την αποπεράτωση του οδικού άξονα που συνδέει την Πλάκα με τα Κουκούλια και την αποπεράτωση της οδοποιίας του τμήματος από τα Γουριανά προς την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας, β) την αποπεράτωση του οδικού άξονα από τη διασταύρωση Ράμιας έως και το Κάτω Γραικικό και γ) σήμανση με πινακίδες από και προς τα χωριά μας και τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος σε κάθε ένα από αυτά.
 3. Διάνοιξη και πλακόστρωση του παραδοσιακού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά της Τζούμας, με αντίστοιχη μελέτη κι επιδότηση από τους αρμόδιους φορείς, καθώς μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για περιπατητές κι οδοιπόρους και να αναδείξει την περιοχή ως μέρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων & Μετεώρων. Επίσης, σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Τζούμας, κατασκευή παραδοσιακών περιπτέρων (κιόσκια) και παραδοσιακών πέτρινων βρυσών με δομικά υλικά του τόπου.
 4. Αποτελεσματική διαχείριση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης συνολικά της περιοχής της Τζούμας που θα περιλαμβάνει λύσεις για την άριστη ποιότητα και ποσότητα νερού με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών των χωριών της περιοχής μας.
 5. Πυροπροστασία με κρουνούς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας & πυροσβεστικές φωλιές στις πλατείες, ανοιχτούς δασικούς δρόμους και ελεύθερη  πρόσβαση προς το ποτάμι και τα κεντρικά οδικά δίκτυα για τη μετακίνηση του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 6. Ενεργοποίηση του θεσμού της επίσκεψης Ιατρού σε όλα τα χωριά, για την πρόληψη κι αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών και ενίσχυση των χωριών μας με εφημέριους για να κρατηθεί ζωντανή η πίστη και το θρήσκευμά μας, αλλά και τα ήθη κι έθιμα του τόπου μας.
 7. Διοργάνωση ετήσιας κοινής πολιτιστικής εκδήλωσης των συλλόγων μας για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών, που μπορεί να περιλαμβάνει θεατρική παράσταση ή συναυλία και ετήσια κοινή γιορτή νεολαίας με σχήματα και καλλιτέχνες που αγγίζουν το ενδιαφέρον των νέων μας. Επίσης, διοργάνωση κοινής χοροεσπερίδας σε κέντρο διασκέδασης σε κάποια από τις πόλεις, Αθήνα, Άρτα ή Ιωάννινα για την σύσφιξη των σχέσεων των εχόντων καταγωγή από την περιοχή της Τζούμας.
 8. Θέσπιση επαγγελματικού αγώνα δρόμου που θα περιλαμβάνει το γύρο της περιοχής της Τζούμας καθώς και αντίστοιχη ποδηλατική διαδρομή με την επιχορήγηση αθλητικών φορέων και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
 9. Καθιέρωση συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Γιατροί του Κόσμου για επισκέψεις κι ετήσιο check up των κατοίκων των χωριών μας, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
 10. Καθιέρωση διασυλλογικών διαδραστικών παιχνιδιών με συμβολικό έπαθλο, μέσα από τη δυνατότητα που μας δίνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ποτάμι, με επιλογή της πιο συμφέρουσας τιμής ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει κάθε ένας που επιθυμεί.
 11. Πρόσκληση, με επιχορήγηση από  το Δήμο αν είναι εφικτό ή άλλους χορηγούς,  του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου, όπου θεωρούμε πως έχει επιμορφωτικό και επιστημονικό ενδιαφέρον  για όλες τις ηλικίες και δίδει την δυνατότητα σε όλους, να γνωρίσουν το σύμπαν μέσα από τις ταινίες θόλου που προσφέρει και να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από το  τηλεσκόπιο.

Αφού έγιναν παραδεκτά τα αιτήματα και οι προτάσεις όλων των συλλόγων, ακολούθησε η ιεράρχηση, με βαθμό σπουδαιότητας, εκείνων που θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα και προς το σκοπό αυτό, να απασχολήσουν την επιτροπή εκπροσώπησης και έχουν ως εξής:

 1. Διάσωση κι ανάδειξη των μνημείων Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με προτεραιότητα α) την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας που κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση από φθορές που προκλήθηκαν κατά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της 1ης Φεβρουαρίου 2015, τα ίδια που προκάλεσαν την πτώση του Ιστορικού πέτρινου γεφυριού της Πλάκας, αλλά και τις διαβρώσεις & ρωγμές που έχουν προκληθεί από την υγρασία στην τοιχοποιία, τον τρούλο, τα θεμέλια και τον εικονογραφικό διάκοσμο στο εσωτερικό του Ναού. Επισημαίνουμε πως έχει γίνει η καταγραφή των παθογενειών και προβλημάτων που χρήζουν άμεσης μέριμνας της Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισσας, καθώς και οι προτάσεις αποκατάστασής τους από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού & πολιτιστικής Κληρονομιάς, τμήμα Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας β) το Σπήλαιο Ζωγράφου και γ) το Κρυφό Σχολειό.
 2. Βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου για γρήγορη & άνετη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στα χωριά της Τζούμας, με προτεραιότητα α) την αποπεράτωση του οδικού άξονα που συνδέει την Πλάκα με τα Κουκούλια και την αποπεράτωση της οδοποιίας του τμήματος από τα Γουριανά προς την Ιερά μονή Χρυσοσπηλιώτισσας, β) την αποπεράτωση του οδικού άξονα από τη διασταύρωση Ράμιας έως και το Κάτω Γραικικό και γ) σήμανση με πινακίδες από και προς τα χωριά μας και τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος σε κάθε ένα από αυτά.
 3. Διάνοιξη και πλακόστρωση του παραδοσιακού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά της Τζούμας, με αντίστοιχη μελέτη κι επιδότηση από τους αρμόδιους φορείς, καθώς μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για περιπατητές κι οδοιπόρους και να αναδείξει την περιοχή ως μέρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων & Μετεώρων. Επίσης, σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Τζούμας, κατασκευή παραδοσιακών περιπτέρων (κιόσκια) και παραδοσιακών πέτρινων βρυσών με δομικά υλικά του τόπου.
 4. Αποτελεσματική διαχείριση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης συνολικά της περιοχής της Τζούμας που θα περιλαμβάνει λύσεις για την άριστη ποιότητα και ποσότητα νερού για την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών των χωριών της περιοχής μας.
 5. Πυροπροστασία με κρουνούς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας & πυροσβεστικές φωλιές στις πλατείες, ανοιχτούς δασικούς δρόμους και ελεύθερη  πρόσβαση προς το ποτάμι και τα κεντρικά οδικά δίκτυα για τη μετακίνηση του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακολούθως, αποφασίστηκε από κοινού να δρομολογηθούν για το τρέχον έτος 2019 τα παρακάτω: 

 1. Καθιέρωση συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Γιατροί του Κόσμου για επισκέψεις κι ετήσιο check up των κατοίκων των χωριών μας, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
 2.  Πρόσκληση, με επιχορήγηση από  το Δήμο αν είναι εφικτό ή άλλους χορηγούς,  του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου, όπου θεωρούμε πως έχει επιμορφωτικό και επιστημονικό ενδιαφέρον  για όλες τις ηλικίες και δίδει την δυνατότητα σε όλους, να γνωρίσουν το σύμπαν μέσα από τις ταινίες θόλου που προσφέρει και να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από το  τηλεσκόπιο.

Κλείνοντας, ορίστηκε από κοινού η επιτροπή εκπροσώπησης των πολιτιστικών συλλόγων Τζούμας που έχει ως εξής:

 • Τακτικά μέλη εκπροσώπησης:

 

 1. Πολύζος Βασίλης, Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικικού
 2. Καρασλανίδης Γιάννης, Πρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουριανών

 

 • Αναπληρωματικά μέλη εκπροσώπησης:

 

 1. Τριαντάφυλλος Γιώργος, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Γραικικού
 2. Καράμπαλης Νικόλαος, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κουκουλιωτών Άρτας

 

 • Γραμματειακή υποστήριξη επιτροπής εκπροσώπησης:

 

 1. Αργυρίου Βασιλική, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «η Ομόνοια»

 

 

9 Απρ. 2019

Συνάντηση Δημάρχου με τον Π.Σ «Ομόνοια» στο Ρωμανό

Την Κυριακή 07/04/19 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου Μ. Γαρνέλη στον οικισμό Ρωμανό ο οποίος συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Συλλόγου απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «Η Ομόνοια»,

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του πραγματοποιήθηκε πολύωρη συζήτηση για φλέγοντα θέματα του χωριού όπως τη διοργάνωση ημερίδας για την προβολή της Τζούμας, δημιουργία ελεύθερης πρόσβασης στον Άραχθο, βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου αλλά και του δικτύου ύδρευσης, ενεργοποίηση του θεσμού επίσκεψης ιατρού στα χωριά, καθιέρωση τουλάχιστον 15νθήμερης τοπικής συγκοινωνίας προς Άγναντα και Βουργαρέλι και στήριξη κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων των χωριών της Τζούμας. Ο κος Γαρνέλης υποσχέθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

(http://www.dhmosktzoumerkwn.gr/enhmerwsh/deltia-typou/)

Δημοσκόπηση

Βιωματικές δράσεις. Μια ιδέα για να αποκομίσουμε νέες εμπειρίες & αναμνήσεις από το χωριό μας. Προτείνετε ιδέες ή επιλέξτε από τα παρακάτω:

 

(Αφήνετε τα σχόλιά σας, είτε μέσα στην ιστοσελίδα είτε στο email επικοινωνίας, είτε στο Facebook)

 
 Χαρτογράφηση μονοπατιών του χωριού
 
Αναβίωση εθίμου "Ξεφλουδίσματα"
 
Βάψιμο του τοιχίου πίσω από το μνημείο και την εκκλησία
 
Κατασκευή πινακίδων σήμανσης κάθε γειτονιάς του χωριού
 
Τίποτα από όλα αυτά, ερημώνει το χωριό έτσι κι αλλιώς.
 
 Άλλο (προσδιορίστε)
 
Η δημοσκόπηση τρέχει και στην "Ομάδα Ρωμανιωτών Άρτας" στο Facebook και θα μείνει ανοιχτή για αρκετό καιρό, ωστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους. Ασφαλώς θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων μας στην υλοποίηση τους. Το χωριό δε μπορεί μόνο του να επιβιώσει, εμείς είμαστε αυτοί που θα προσδιορίσουν το μέλλον του και το δικό μας μέσα σε αυτό! Ας δούμε τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό!
 
 
 
17 Φεβ. 2019

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε πως στη συνάντηση φίλων και μελών του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον Δίαυλο, θα βρίσκεται μαζί μας η κυρία Μαρία Ζουμπούλη, Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΤΕΙ Άρτας, αποδεχόμενη την πρόσκλησή μας, να συζητήσουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης παραδοσιακής γιορτής στο χωριό μας.

17 Φεβ. 2019

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, για φίλους & μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, που ζουν στην Αθήνα. Καφεδάκι & κουβεντούλα για θέματα που αφορούν το χωριό μας, τις ανάγκες του και τον Σύλλογό μας.

Δίαυλος (http://www.diavlosathens.gr/el/)

Ανδριανού 1, 10555, Αθήνα

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ωρες: 11.00 πμ -13.00 μμ

Σαφώς και δε θα είναι εύκολο για όλους, αλλά πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει συνήθεια η συνάντηση των Ρωμανιωτών, για τη σύσφιξη των σχέσεων και για την ανταλλαγή απόψεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πρόοδο του χωριού και του συλλόγου μας.

Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς, το Μοναστηράκι και το Θησείο, έτσι μπορεί να προσεγγίσει ο καθένας τον τόπο συνάντησης χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Η αναγγελία συνάντησης έγινε μέσω Facebook, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.romanovillage.com.

Παρακαλώ ενημερώστε και τους φίλους που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλουν να συμμετάσχουν.

Συνάντηση φίλων & μελών του Συλλόγου στην Αθήνα

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, για φίλους & μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, που ζουν στην Αθήνα. Καφεδάκι & κουβεντούλα για θέματα που αφορούν το χωριό μας, τις ανάγκες του και τον Σύλλογό μας.

Δίαυλος (http://www.diavlosathens.gr/el/)

Ανδριανού 1, 10555, Αθήνα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ωρες: 18.30 -20.30 μμ

 

Ο τόπος κι ο χρόνος επιλέχθηκαν για πολλούς λόγους..
 
1. Τα καταστήματα είναι κλειστά, οπότε μπορούν να συμμετέχουν κι οι άνθρωποι που άλλες ημέρες εργάζονται.
2. Η ώρα θεωρήσαμε ότι καλύπτει κι όσους εργάζονται με ωράριο 09.00-17.00 και δίνει χρόνο σε όλους όσους επιθυμούν να φτάσουν στον τόπο συνάντησης.
3. Κάθε οικογένεια έχει ελεύθερο το Παρασκευοσαββατοκύριακο, ώστε να μη βγει απο τον προγραμματισμό της, όπως άλλες εξόδους με φίλους ή συγγενείς, δραστηριότητες των παιδιών, εκδρομές κλπ.
4. Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς, το Μοναστηράκι και το Θησείο, έτσι μπορεί να προσεγγίσει ο καθένας τον τόπο συνάντησης χωρις μεγάλη δυσκολία.
 
Η αναγγελία συνάντησης έγινε μέσω Facebook, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.romanovillage.com.
 
Σαφώς και δε θα είναι εύκολο για όλους, αλλά πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει συνήθεια η συνάντηση των Ρωμανιωτών, μία φορά στο τόσο, για τη σύσφιξη των σχέσεων και για την ανταλλαγή απόψεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πρόοδο του χωριού και του συλλόγου μας.

Ομάδα Ρωμανιωτών Άρτας

Από σήμερα 15/1/2019 λειτουργεί στο Facebook, ομάδα όπου κάθε Ρωμανιώτης μπορεί να δημοσιεύει, φωτογραφίες, βιντεο, νέα ή οτιδήποτε αφορά το χωριό μας.

Συζητήσεις, πληροφορίες, ανταλλαγή απόψεων, φωτογραφίες ή βίντεο από και για το χωριό μας. Προάγουμε την επικοινωνία μεταξύ των μελών, διαφυλλάσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα.

Οχι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι βωμολοχίες, χυδαιότητες, ή αισχρολογίες.

Δε προσβάλουμε κανέναν και χτίζουμε τη συλλογικότητα κι αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ομάδας.

Γιατροί του Κόσμου - Απολογισμός - Ευχαριστίες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στα χωριά της Τζούμας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "η Ομόνοια". Πάνω από 80 συνάνθρωποί μας εξετάστηκαν κι αντιμετωπίστηκε άμεσα ένα έκτακτο περιστατικό. Χτίστηκε το θεμέλιο για την επόμενη επίσκεψή τους την Άνοιξη, με άλλες ειδικότητες Ιατρών που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες που διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους αυτή.

Ευχαριστούμε Θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την υπέροχη δουλειά που έκαναν στον τόπο μας αφιλοκερδώς.

Γιατροί του Κόσμου

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας η "Ομόνοια", από τις 26 Οκτωβρίου έως και 28 Οκτωβρίου 2018, θα βρίσκεται κοντά μας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες στην εικόνα που επισυνάπτουμε.

Ημερολόγιο 2019

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2019. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο και σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

13 Αυγ. 2018

Ελαιοχρωματισμός μεταλλικού κικλιδώματος της πλατείας

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρηθεί σε καλή κατάσταση η πλατεία μας, σας προσκαλεί στη δράση που διοργανώνει στις 13 Αυγούστου 2018, για τον ελαιοχρωματισμό του μεταλλικού κιγκλιδώματος της πλατείας του χωριού μας.
Μετά το πέρας των εργασιών θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους εθελοντές καθώς κι ένα αναμνηστικό δωράκι από τη δράση αυτή.

5 Αυγ. 2018

Παραδοσιακό Πανηγύρι

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, πιστός στο ραντεβού του, διοργανώνει και εφέτος την παραμονή της εορτής του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Κυριακή 5/8/2018 το βράδυ - το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με μεγάλη λαχειοφόρο αγορά και πλούσια δώρα.
Στο κλαρίνο ο Γιάννης Γιαννάκης και στο τραγούδι ο Στέφανος Μαργώνης.
Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.

1 Ιουν. 2018

Προγραμματισμένες δράσεις Συλλόγου για το 2018

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με το υπ’ αριθμό 69-31/12/2017 πρακτικό ενέκρινε την πραγματοποίηση των παρακάτω πολιτιστικών και άλλων δράσεων για το έτος 2018.

1. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων.
2. Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου κάτω και γύρω από την πλατεία.
3. Καθαρισμός και διάνοιξη μονοπατιών που συνδέουν τις γειτονιές μέσα στο χωριό.
4. Ελαιοχρωματισμός του μεταλλικού κιγκλιδώματος της πλατείας του χωριού μας.
5. Επισκευή και συντήρηση της στέγης του κτιρίου του συλλόγου μας στην πλατεία του χωριού.
6. Διοργάνωση κεντρικής πολιτιστικής εκδήλωσης του Συλλόγου την 6η Αυγούστου 2018 ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
7. Δημιουργία και προμήθεια ημερολογίων για το έτος 2019 με θέμα τη Ρωμανιώτικη κι εν γένει Τζουμερκιώτικη κουζίνα και διατροφή, με συνταγές και φωτογραφίες.
8. Ετήσια ημερήσια εορτή του Συλλόγου το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου με δωρεάν τσίπουρο, κουλούρα καλαμποκίσια και ορχήστρα.
9. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
10. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την ημέρα της Παραμονής με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στολισμό της πλατείας και προσφορά τηγανίτας και ζεστού τσίπουρου (πόντζι).

Για την ευόδωση όλων αυτών, απαραίτητες είναι οι συλλογικές προσπάθειες και η βοήθεια όλων μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία, ιδέες, προτάσεις κι ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο, το Δ.Σ. του συλλόγου είναι πάντοτε στη διάθεσή μας.

7 Δεκ. 2017

Χριστούγεννα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας με χαρά ανακοινώνει πως το απόγευμα της Παραμονής των Χριστουγέννων 24/12/2017 και λίγο πριν τη γέννηση του μικρού Χριστού μας, τρεις χιλιάδες λαμπάκια θα φωτίσουν την καρδιά του χωριού μας, την πλατεία μας.
Ελάτε κι εσείς, να στολίσουμε παρέα και να φωτίσουμε τις καρδιές μας με κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μικρά κεράσματα από τηγανίτες, αναψυκτικά και πόντζι!

19 Οκτ. 2017

Ελαιοχρωματισμός και καθαρισμός

Την Κυριακή 22/10/2017 αναμένεται να γίνουν τελικά οι εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό και τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του καφενείου, ενόψει της εκδήλωσης για τα 30 χρόνια του Συλλόγου.

Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

18 Οκτ. 2017

30 χρόνια Σύλλογος Απανταχού Ρωμανιωτών

O Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια" σας προσκαλεί το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στην εορτή για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων ζωής του. Υπενθυμίζουμε, η γιορτή θα γίνει στο καφενείο της πλατείας του χωριού και το τσίπουρο διατίθεται δωρεάν.

Ημερολόγιο 2018

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2018 με στόχο την οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των ιδρυτικών σκοπών του και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο και σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια", σύντομα θα διαθέσει στα μέλη και τους φίλους, συλλεκτικά σφηνοπότηρα επι τη ευκαιρία των 30 χρόνων ζωής του, με στόχο την οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των ιδρυτικών σκοπών του και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

8 Οκτ. 2017

30 χρόνια Σύλλογος Ρωμανού

O Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια" κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής και προσκαλεί το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου τα μέλη και τους φίλους του, να γιορτάσουν μαζί του, με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και μεζέδες, στο καφενείο της πλατείας.

30 Σεπ. 2017

Ελαιοχρωματισμός & καθαρισμός καφενείου

Το Σάββατο 30/9/2017 θα γίνουν εργασίες, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, για τον ελαιοχρωματισμό και τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων του καφενείου. Καλούμε, όσους μπορούν να προσφέρουν τη βοήθεια τους να έρθουν, ώστε όλοι μαζί να ομορφύνουμε τον χώρο αυτό.

7 Σεπ. 2017

Η παρουσία του Συλλόγου στο διαδίκτυο είναι γεγονός

Η παρουσία του Συλλόγου στο διαδίκτυο είναι γεγονός.

Από εδώ και στο εξής, θα μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, https://www.facebook.com/syllogosromanou/.

Ακόμη, μας δίνεται η δυνατότητα, να συμμετάσχουμε στις δράσεις του συλλόγου και να προτείνουμε ιδέες και προτάσεις για να ομορφύνουμε τον τόπο μας.

Ευχόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο, καλή επιτυχία στο έργο του!

Μαζί, όλα τα μπορούμε!Συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να επιτύχουμε και εφέτος όλα όσα επιτεύχθηκαν! Και του χρόνου με υγεία!!!!! (19/8/2017)

14 Αυγ. 2017

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας

Στις 14/8/2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η ΟΜΟΝΟΙΑ", στην πλατεία του χωριού, με σκοπό την απολογισμό των πεπραγμένων και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

5 Αυγ. 2017

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας,στα πλαίσια εορτασμού του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Διαμάντης και στο τραγούδι ο Κώστας Αγγέλου. Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.
Στις 19.00 μμ ξεκινάει ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατόπιν θα ξεκινήσει το γλέντι με χορό, φαγητό και πλούσια δώρα.

Στη χαρά και το γλέντι.. ας είμαστε όλοι εκεί.

1 Ιουν. 2017

Facebook και Twitter

Κάναμε την ιστοσελίδα μας πιο προσιτή. Φέραμε τα νέα του χωριού πιο κοντά σας. Τώρα μπορείτε να μας βρείτε και να προσθέσετε τα σχόλιά σας στο Facebook και το Twitter, στιs παρακάτω διευθύνσεις.

https://www.facebook.com/Romanosartas/

https://twitter.com/romanovillage?lang=elΣε κάθε περίπτωση, επιθυμούμε την επικοινωνία μαζί σας, είτε είστε από το χωριό, είτε επισκέπτες και φίλοι.

13 Μαι. 2017

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως είχαμε προαναγγείλει, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Γιαννάκη Ομήρου, το σημερινό Δήμαρχο Λευκάρων και πρωην Υπουργό και Ευρωβουλευτή κο Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Αντισυνταγματάρχη Κυπριακής Φρουράς κο Κυριάκο Ψαρρά, στην προτομή του αδικοχαμένου Στρατηγού και πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, Ευάγγελου Φλωράκη.

Παραβρέθηκαν επίσης και κατάθεσαν στεφάνια οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, o Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Φάνης Γιαννακούλης, Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Κ.Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας.

Τέλος, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Παπαδημητρίου, τα αδέρφια του εκλιπόντος Βασίλης, Φάνης, Χαρίκλεια, Βελισσαρία και Τούλα Φλωράκη καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.

(Στην ενότητα "Εικόνες" μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή.)

24 Φεβ. 2017

Δωρεά στον Άγιο Νικόλαο και Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας ήταν η δωρεά του κου Πάνου Ρέντζου του Κωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα των τελευταίων Αποκρεών στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στις εκκλησίες του χωριού μας, Άγιο Νικόλαο και Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η δωρεά αφορούσε 6 εικόνες, οι οποίες πλέον δεσπόζουν στους χώρους των Ιερών Ναών.

(Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ενότητα: Εικόνες - Οι Εκκλησίες μας.)

Όταν θέλουμε, μπορούμε! Συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να επιτύχουμε εφέτος όλα όσα επιτεύχθηκαν! Και του χρόνου με υγεία!!!!! (19/8/2016)

6 Αυγ. 2016

Μουσικοχορευτική βραδιά

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας,στα πλαίσια εορτασμού του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει στις 6 Αυγούστου μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Διαμάντης και στο τραγούδι ο Κώστας Αγγέλου. Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.

29 Απρ. 2016

Επιτάφιος

Τηρώντας την παράδοση χρόνων, φέτος τη Μεγάλη Παρακευή, στολίζουμε στο Ρωμανό και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τον Επιτάφιό μας. Ο στολισμός στο χωριό γίνεται κάθε δύο χρόνια, όπως γίνεται και στα Γουριανά αντίστοιχα, μιας και πρόκειται για την ίδια ενορία.

Σας περιμένουμε λοιπόν, το πρωί της Μεγ. Παρασκευής στην εκκλησία, όλοι μαζί να στολίσουμε τον φετινό επιτάφιο!

12 Φεβ. 2016

Εδώ και λίγες ημέρες, καταφέραμε να προβάλουμε το χωριό μας στο site myvillage και στο wikipedia. Ετσι λοιπόν, στις μηχανές αναζήτησης του internet, μπορείτε να δείτε τις αναφορές για το χωριό μας και την ιστοσελίδα μας.

Ενδεικτικά σας δίνουμε τα παρακάτω:

- http://www.wikiwand.com/el/Ρωμανός_Άρτας

- https://el.wikipedia.org/wiki/Ρωμανός_Άρτας

- http://www.myvillage.gr/villages/rwmanos-artas

Ημερολόγιο 2016

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, διαθέτει στα μέλη και τους φίλους, ημερολόγια για το έτος 2016. Στόχος η οικονομική ενίσχυση για την επίτευξη των σκοπών του. Το ημερολόγιο είναι 13ων σελίδων, σπιράλ, με πιαστράκι για κρέμασμα στον τοίχο. Σε κάθε μήνα αναγράφονται οι μεγάλες εορτές και αργίες καθώς και οι εορτές των εκκλησιών του χωριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

18 Νοε. 2015

Καθαρισμός και καλωπισμός στο "Πλάι"

Μετά από προτροπή των παιδιών του Ρωμανού, τον Αύγουστο του 2015, δημιουργήθηκε εθελοντική ομάδα και προχώρησε στον καθαρισμό και καλωπισμό του χώρου του "Πλάι".

Καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος και τοποθετήθηκαν δύο παγκάκια, προσφορά του συλλόγου των απανταχού Ρωμανιωτών. Ακολούθως, βάφτηκε το κιόσκι με χρώματα που αγοράστηκαν από τα χρήματα που συγκέντρωσαν τα παιδιά στο πανηγύρι του χωριού. Μετά από διήμερη εθελοντική εργασία, ο χώρος ήταν έτοιμος και "εγκαινιάστηκε" με εορταστική διάθεση από τους εθελοντές, το ίδιο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, τοποθετήθηκε και προβολέας ώστε να φωτιστεί ο χώρος. (Φωτογραφίες του ανακαινισμένου χώρου μπορείτε να δείτε στην ενότητα "Εικόνες").

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η κίνηση αυτή, να είναι η απαρχή πολλών ακόμα τέτοιων ενεργειών για το χωριό μας.

17 Νοε. 2015

Η ζωή στο Ρωμανό

Στις αρχές του 2015, δημιουργήθηκε επίσης για το χωριό μας, η ιστοσελίδα:

http://the-life-in-romanos-artas.webnode.gr/

Επισκεφθείτε τη σελίδα, μπορείτε κι εκεί να βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για τον τόπο μας.

16 Νοε. 2015

Ξεκινήσαμε..

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο του χωριού Ρωμανός Αρτας!