6ΛΛ9ΩΕ2-ΣΡ6

Επιχορήγηση Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "η Ομόνοια"

7ΤΤΚΩΕ2-ΑΟΨ

Αποδοχή πίστωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου ποσού 30.000,00 € για την κατασκευή του έργου "Αποκατάσταση καθίζησης πολιτιστικού κέντρου και ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Ρωμανού"

Ευχαριστήρια Επιστολή - ΓτΚ - Σύλλογοι

Γιατροι του Κοσμου_αφισα_Τζουμερκα_Οκτωβριος 2018_2

Αίτημα είσπραξης & απόδοσης ενοικίων Δεινοστράτους 12.09.2018

Επισυνάπτεται η επιστολή με το αίτημά του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας για την είσπραξη από τον Δήμο κι απόδοση, προς το Σύλλογο, των ενοικίων ακινήτου από δωρεά του Δημοσθένη Τσίντζα.

Αιτήματα Ρωμανιωτών προς Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Επισυνάπτεται η επιστολή, με τα συγκεντρωμένα, έως σήμερα 04.09.2018, αιτήματα των κατοίκων του χωριού μας και μελών του συλλόγου μας, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιστολή προς Γιατρούς του Κόσμου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, έγινε πρόσκληση προς τους Γιατρούς του Κόσμου να εντάξουν στο πρόγραμμα Ιατρικής βοήθειας που παρέχουν και την ευρύτερη περιοχή της Τζούμας.

Παραδοσιακό Πανηγύρι 5.8.2018

Ο Σύλλογος των απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας, πιστός στο ραντεβού του, διοργανώνει και εφέτος την παραμονή της εορτής του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Κυριακή 5/8/2018 το βράδυ - το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με μεγάλη λαχειοφόρο αγορά και πλούσια δώρα.

Στο κλαρίνο ο Γιάννης Γιαννάκης και στο τραγούδι ο Στέφανος Μαργώνης.

Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα.

Προγραμματισμένες δράσεις Συλλόγου για το 2018

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με το υπ’ αριθμό 69-31/12/2017 πρακτικό ενέκρινε την πραγματοποίηση των παρακάτω πολιτιστικών και άλλων δράσεων για το έτος 2018.

1. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων.
2. Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου κάτω και γύρω από την πλατεία.
3. Καθαρισμός και διάνοιξη μονοπατιών που συνδέουν τις γειτονιές μέσα στο χωριό.
4. Ελαιοχρωματισμός του μεταλλικού κιγκλιδώματος της πλατείας του χωριού μας.
5. Επισκευή και συντήρηση της στέγης του κτιρίου του συλλόγου μας στην πλατεία του χωριού.
6. Διοργάνωση κεντρικής πολιτιστικής εκδήλωσης του Συλλόγου την 6η Αυγούστου 2018 ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
7. Δημιουργία και προμήθεια ημερολογίων για το έτος 2018 με θέμα τη Ρωμανιώτικη κι εν γένει Τζουμερκιώτικη κουζίνα και διατροφή, με συνταγές και φωτογραφίες.
8. Ετήσια ημερήσια εορτή του Συλλόγου το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου με δωρεάν τσίπουρο, κουλούρα καλαμποκίσια και ορχήστρα.
9. Προσφορά αρτοκλασίας και κεράσματος την ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
10. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την ημέρα της Παραμονής με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στολισμό της πλατείας και προσφορά τηγανίτας και ζεστού τσίπουρου (πόντζι).

Για την ευόδωση όλων αυτών, απαραίτητες είναι οι συλλογικές προσπάθειες και η βοήθεια όλων μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία, ιδέες, προτάσεις κι ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο, το Δ.Σ. του συλλόγου είναι πάντοτε στη διάθεσή μας.

Οικονομικός Απολογισμός 2017

Οικονομικός Απολογισμός 2016

To καταστατικό του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας "Η Ομόνοια" όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 14/8/2017:

Πρόεδρος Δ.Σ.: Αργυρίου Βασιλική
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Κορδαλή Μαρία
Γραμματέας: Φλωράκης Θεοφάνης
Ταμίας: Κωστούλα Παναγιώτα
Μέλος: Κωστούλας Νικόλαος

 
 
 

Ο Σύλλογος στο Facebook

Ο Σύλλογος των Απανταχού Ρωμανιωτών Άρτας «Η Ομόνοια», ιδρύθηκε το 1987 ως αποτέλεσμα της ένωσης των ανθρώπων του χωριού σε κοινούς στόχους. Μερικοί από αυτούς ήταν: α) η σύσφιξη των σχέσεων και η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, κατοίκων & καταγόμενων, οπουδήποτε κι αν κατοικούν, β) η προβολή, η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, η ανάδειξη κι αν είναι δυνατό η επίλυση των προβλημάτων με τη βοήθεια άλλων φορέων και γ) η αναβίωση, διατήρησηκαι διάδοση των τοπικών εθίμων & παραδόσεων.

Τριάντα χρόνια μετά και με όλα τα γνωστά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας & κοινωνίας, οι σκοποί του συλλόγου παραμένουν εξίσου επίκαιροι και η ανάγκη της προάσπισης αυτών, το ίδιο επιτακτική. Με τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και στα πλαίσια της ανάγκης επικοινωνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει άνοιγμα σε μέσα επικοινωνίας όπως το Facebook κ.λ.π. και να έρθει πιο κοντά στα μέλη, τους κατοίκους, όσους έχουν καταγωγή, αλλά και στους φίλους του χωριού.

https://web.facebook.com/syllogosromanou/

Σας καλωσορίζουμε και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε, μέσα από κοινές δράσεις, στην προάσπιση του Συλλόγου και των σκοπών για τους οποίους ιδρύθηκε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου